dilluns, 10 de març del 2014

TEMPS DE QUARESMA

 
El poema
 
 
La cançó
 
 
Els àpats tradicionals
 
Els bunyols

INGREDIENTS
  • 500 gr. de farina
  • 40 gr. de llevat de Paris
  • 3 ous
  • 25 gr. de matafaluga
  • 100 gr. de sucre
  • 50 gr. de greix
  • 80-100 gr. aprox. de llet
  • 70 gr. d’anís o ratafia
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • la pela d’una llimona
  • sal
PROCEDIMENT:
  • Tireu la pela de la llimona al vas i ratlleu-la ben fina, a velocitat 5-10.
  • Poseu tots els ingredients menys la farina i el llevat
  • Programeu 1 minut a velocitat 4 a 37º C.
  • Afegiu la farina i el llevat. Barregeu uns segons a velocitat 6. (sense temperatura)
  • Programeu 3 minuts a velocitat Espiga.
Deixeu reposar la massa i quan hagi llevat, coeu petites porcions en oli ben calent.
 
El bacallà
 
INGREDIENTS
BACALLÀ DESSALAT
PATATES
CIGRONS BULLITS
SAL
PEBRE
FARINA
1 FULLA DE LLORER ( EL MEU BENEÏT EL DIA DE RAMS)
OLI D´OLIVA
OUS BULLITS
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1 CEBA
1 RAIG DE VERMUT BLANC SEC
OLI+ ALL I JULIVERT PICATS

ENFARINAR LLEUGER AMENT EL BACALLÀ I PASSAR PER LA PAELLA AMB L´OLI D´OLIVA, I RESERVAR.

TALLAR LES PATATES A QUADRES , FREGIR UNA MICA AMB OLI D´OLIVA I RESERVAR

SOFREGIR LA CEBA, UN COP DAURADA , AFEGIR EL POT DE TOMÀQUET I UN RAIG DE VERMUT BLANC SEC,COURE UNS 10 MINUTS.

POSAREM EN UNA CASSOLA , EL SOFREGIT + PATATES + CIGRONS + FULLA DE LLORER , A SOBRE COL·LOCAREM ELS TALLS DE BACALLÀ I COBRIREM JUST D´AIGUA
CONDIMENTAR AMB LA SAL I EL PEBRE, I DEIXAR COURE 15/20 MINUTS, UN COP JA ESTIGUI A PUNT, DECORAR AMB ELS OUS TALLATS I AMB UNA CULLERA REGAR AMB OLI+ALL+JULIVERT PER SOBRE EL BACALLÀ

BON PROFIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada