El poema
La cançó
Els àpats tradicionals
Els bunyols
INGREDIENTS
- 500 gr. de farina
- 40 gr. de llevat de Paris
- 3 ous
- 25 gr. de matafaluga
- 100 gr. de sucre
- 50 gr. de greix
- 80-100 gr. aprox. de llet
- 70 gr. d’anís o ratafia
- 1 culleradeta de vainilla
- 1 culleradeta de canyella en pols
- la pela d’una llimona
- sal
- Tireu la pela de la llimona al vas i ratlleu-la ben fina, a velocitat 5-10.
- Poseu tots els ingredients menys la farina i el llevat
- Programeu 1 minut a velocitat 4 a 37º C.
- Afegiu la farina i el llevat. Barregeu uns segons a velocitat 6. (sense temperatura)
- Programeu 3 minuts a velocitat Espiga.
El bacallà
BACALLÀ DESSALAT
PATATES
CIGRONS BULLITS
SAL
PEBRE
FARINA
1 FULLA DE LLORER ( EL MEU BENEÏT EL DIA DE RAMS)
OLI D´OLIVA
OUS BULLITS
1 POT DE TOMÀQUET FREGIT
1 CEBA
1 RAIG DE VERMUT BLANC SEC
OLI+ ALL I JULIVERT PICATS
ENFARINAR LLEUGER AMENT EL BACALLÀ I PASSAR PER LA PAELLA AMB L´OLI D´OLIVA, I RESERVAR.
TALLAR LES PATATES A QUADRES , FREGIR UNA MICA AMB OLI D´OLIVA I RESERVAR
SOFREGIR LA CEBA, UN COP DAURADA , AFEGIR EL POT DE TOMÀQUET I UN RAIG DE VERMUT BLANC SEC,COURE UNS 10 MINUTS.
POSAREM EN UNA CASSOLA , EL SOFREGIT + PATATES + CIGRONS + FULLA DE LLORER , A SOBRE COL·LOCAREM ELS TALLS DE BACALLÀ I COBRIREM JUST D´AIGUA
CONDIMENTAR AMB LA SAL I EL PEBRE, I DEIXAR COURE 15/20 MINUTS, UN COP JA ESTIGUI A PUNT, DECORAR AMB ELS OUS TALLATS I AMB UNA CULLERA REGAR AMB OLI+ALL+JULIVERT PER SOBRE EL BACALLÀ
BON PROFIT
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada